Jangan membiarkan orang lain meracuni minda anda


Awas!, Jangan percaya kalau orang kata anggota badan kita akan menjadi lemah atau hilang upaya apabila usia kita meningkat. Ingat, daripada rambut sehingga ke tapak kaki, setiap anggota luaran dan dalaman badan di berikan oleh Tuhan untuk digunakan oleh kita, sepanjang usia, sehingga ke hari akhir hayat.

Para pemilik kilang ubat dan pembekal perkhidmatan perubatan, program minda kita “Brain wash” dan “Mind Program” supaya kita mempercayakan bahawa manusia akan mula lemah dan akan jatuh sakit apabila semakin tua. Kepercayaan ini akan menyebabkan manusia mula lemah dan jatuh sakit apabila usia meningkat.

Ingat penyakit bermula di minda dan bukan di badan. Apa sahaja yang anda mempercayakan bahawa akan berlaku kepada diri anda, tetap akan berlaku kepada anda. Minda anda berupaya untuk memberikan apa yang anda mempercayakan. Dari sekarang percayalah bahawa anda akan hidup sihat sepanjang hayat dan gangguan dan penyakit bukanlah sesuatu yang nyata.

Tahukah anda lebih daripada 70% pesakit yang mati. Sebenarnya mati kerana ketakutan dan kepercayaan dan bukan kerana penyakit yang sebenar.

Berhati-hati dan memelihara minda anda dengan betul. Jangan membiarkan doktor atau orang lain meracuni minda anda. Apa sahaja yang anda mula mempercayakan akan menjadi milik anda.


No comments:

Post a Comment