Tidak wujud sebuah penyakit tanpa penawar


Di dunia ini, tidak wujud sebuah penyakit tanpa penawar. Setiap penyakit yang wujud pasti akan mempunyai sebuah penawar untuk merawatnya. Jika sebuah penyakit tidak dapat dirawat, hanya mempunyai dua kemungkinan; iaitu gangguan tersebut bukan sebuah penyakit atau ubat yang di gunakan atau perubatan yang sedang di amalkan tidak sesuai untuk merawat penyakit berkenaan.

Tiada sebuah penyakit yang akan menyerang manusia tanpa sebab, setiap penyakit pasti akan mempunyai sebuah titik permulaan. Jika seseorang jatuh sakit, dia patut mengkaji cara hidupnya dan mengenali punca penyakit tersebut. Gaya hidup dan cara makan akan menjadi titik permulaan setiap penyakit.

Jika sesiapa jatuh sakit carilah penawar sebenar yang dapat merawat penyakit berkenaan sehingga sembuh dengan sempurna. Jika seorang doktor tidak dapat mengenali punca sebenar gangguan tersebut atau jika sesiapa suruh anda makan ubat sepanjang umur atau suruh membuang organ yang sedang sakit, Sila faham bahawa dia tidak layak digelar doktor.

Setiap penyakit pasti mempunyai sebuah kaedah rawatan yang dapat merawat penyakit berkenaan sehingga sembuh dengan sempurna. Ingat!, bukan semua penyakit dapat dirawat dengan kaedah rawatan barat, setiap jenis gangguan memerlukan sebuah rawatan yang berlainan untuk merawatnya dengan sempurna.


No comments:

Post a Comment